Hvordan jeg sovner på et blunk

Noe som jeg er utrolig glad for et at jeg har absolutt ingen problemer med å sovne, når som helst. Men det har ikke alltid vært sånn. Når jeg var liten slet jeg med å sovne hver enste natt. Det tok flere timer før jeg faktisk fallt i søvn, og jeg var i tillegg en skikkelig morgenfugl som stod opp klokken 6 om morningen, av fri vilje. I helgene sto jeg også opp i 7-8 tiden. Det hadde kanskje noe med å gjøre at jeg spilte sims 2 hele tiden, og det var det eneste jeg kunne tenke på.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nå er det stikk motsatt. Som noen av dere kanskje vet, så er det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra skolen å sove. Jeg sovner så fort jeg lukker øynene omtrent, og våkner igjen etter 2-3 timer. DET er mitt høydepunk på dagen.

Jeg gjør vel omtrent alt det motsatte av hva man skal gjøre for å sovne, men det funker godt for meg. 

Rommet mitt er syden temperatur, jeg spiser meg stappmett som om jeg skulle gå i hi rett før jeg skal legge meg, og jeg bruker både PC'en og ser på tv bare minutter før jeg sovner. Hva hemmeligheten min er aner jeg ikke. Men jeg får kun sove så lett når jeg er på mitt eget rom, i min egen seng. Det som jeg faktisk tror har alt å si er bamsen min.. Den har jeg sovet med i over 5 år, og er avhengig av å holde rundt den når jeg sover.

Her er noen enkle tips for å sovne lettere:

1. Ha rommet ditt kjølig - Grunnen til dette skjønner jeg ikke helt, men det er lettere å sovne under den varme dynen mens rommet er kjølig, enn å svette seg gjennom natten. Temperaturen bør ligge på ca 18 grader.

2. Ha rommet ditt så mørkt som mulig - Når vi sover, skiller vi ut hormonet melatonin som er søvnfremmende. Hvis lyset er for sterkt blir utskillingen undertrykt.

3. Ikke spis rett før du skal legge deg - Da får vi en del energi i kroppen, noe som vi ikke trenger når vi skal sove.

4. Legg en lavendel duftpose under puten - Lavendel virker veldig beroligene på nerver som fremmer søvnen


Natta, folkens - Sov godt♥

 

Sovner du lett?

Hva gjør du for å sovne?


 

Bianca

 

2 kommentarer

Aida

17.01.2013 kl.07:15

Visste du at jo mer kaldt det er i rommet, jo høyere er sjangsen til å få mareritt? :p

designcreation

17.01.2013 kl.09:48

Aida: det har jeg lest :) Før måtte jeg ha rommet mitt iskaldt, men husker ingen spesielle mareritt, nå så har jeg mareritt og ekle drømmer nesten hver natt og rommet mitt er varmt :s

Skriv en ny kommentar

designcreation

designcreation

16, Bergen

Bloggen handler for det meste om klær, DIY, beauty og inspirasjon.

Kategorier

Arkiv

hits