MAT

Karamell epler

Å idag har jeg lagd verdens beste søndags snack ♥  Dette her var så kjempe godt, men det var også kjempe mettende. Klarte så vidt å bare spise et halvt eple før jeg måtte gi meg.

Oppskiften på karamell sausen finner dere nederst i innlegget om noen lot seg friste.

Prøvde også dette på jordbær♥



Resten av sausen ble brukt til å lage karameller.

Ingredienser:

100 gram smør

2 dl kremfløte

100 gram sukker

1 dl lys sirup

1 ts vaniljesukker

Hvordan jeg gjorde detJeg tok først smør og sukker i en skjele og lot det smelte. Deretter tilførte jeg sirup og vaniljesukker. Til slutt helte jeg i kremfløten. Du kan sikkert ta alt opp i med en gang, men jeg gjorde det hvertfall på min måte. Det skal kokes i 15-20 minutter under omrøring, men du må se selv når den er ferdig.

Tips: For at karamellen skal blir stivere når den stivner, istedenfor saus-aktig, så må sausen kokes med høyere temperatur. Varmeskalaen vår går fra 1-9 og jeg hadde den først på 7. Den ble alt for flytende når den hadde kjølt seg ned, så jeg kokte den videre på 8 og da fikk den riktig konsistens. Bare så dere vet at det går ann å redde den om det blir feil. 

Det tok ca 20 minutter før karamellen var ferdig, men om jeg hadde hatt temperaturen på 8 hadde den nok blitt fortere ferdig. Det blir veldig lett svidd, så pass på hele tiden.

Håper jeg var flink nok til å forklare.
Ha en fin søndags kveld, dere ♥

Bianca

MIDDAGSTIPS

På OD-dagen lagde superkokken, meg, pizzasnurrer. Såå godt! Det kan jeg ikke huske sist gang jeg spiste.

Så kanskje litt ekkelt ut på bilde, men det var godt... Jeg tok skinkebiter i halvparten, det synes jeg er best.

Oppskriften fant jeg på www.matprat.no

 

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • ½ ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • ca. 1 dl vann
  • 5 dl revet mozzarella eller Jarlsberg
  •  
  • Pizzadeig:
  • ½ pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • ½ ts salt

Slik gjør du

1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

 

 

2. Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.

 

3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.

 

4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

 

5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

 

 

HVA SKAL DU HA TIL MIDDAG?

 

 

 

 

 

Cooking With Bianca - Eplekake

Nå har jeg nettopp laget en eplekake og jeg gleder meg til å spise den! Eplekake er noe av det enkleste man kan lage at til og med jeg får det til.

Ingredienser:

3 epler

3 egg

2 1/2 dl sukker

1 1/2 dl smeltet smør

1 dl melk

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ms sukker

1 ts kanel




1. Pisk eggedosis av egg og sukker


2. Bland sammen smeltet smør og melk, hva det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren. Skjær eplene opp i skiver.


4.Smør en kakeform, ca 24 cm og hell i kakerøren. Legg over epleskivene og dryss på sukker og kanel. Steik kaken på 200*C, midterste rille i 40 min.

På dette bilde ser det ut som det er et spøkelse i ovnen! Litt creepy, men det er bare meg folkens :*

Her er den ferdige kaken, den ser litt svidd ut på toppen men det går så fint så. 

 

Liker du eplekake?

Hva er din favorittkake?

 


designcreation

designcreation

16, Bergen

Bloggen handler for det meste om klær, DIY, beauty og inspirasjon.

Kategorier

Arkiv

hits