MAT

Karamell epler

idag har jeg lagd verdens beste sndags snack ♥ Dette her var s kjempe godt, men det var ogs kjempe mettende. Klarte s vidt bare spise et halvt eple fr jeg mtte gi meg.

Oppskiften p karamell sausen finner dere nederst i innlegget om noen lot seg friste.

Prvde ogs dette p jordbr♥



Resten av sausen ble brukt til lage karameller.

Ingredienser:

100 gram smr

2 dl kremflte

100 gram sukker

1 dl lys sirup

1 ts vaniljesukker

Hvordan jeg gjorde det:Jeg tok frst smr og sukker i en skjele og lot det smelte. Deretter tilfrte jeg sirup og vaniljesukker. Til slutt helte jeg i kremflten. Du kan sikkert ta alt opp i med en gang, men jeg gjorde det hvertfall p min mte. Det skal kokes i 15-20 minutter under omrring, men du m se selv nr den er ferdig.

Tips: For at karamellen skal blir stivere nr den stivner, istedenfor saus-aktig, s m sausen kokes med hyere temperatur. Varmeskalaen vr gr fra 1-9 og jeg hadde den frst p 7. Den ble alt for flytende nr den hadde kjlt seg ned, s jeg kokte den videre p 8 og da fikk den riktig konsistens. Bare s dere vet at det gr ann redde den om det blir feil.

Det tok ca 20 minutter fr karamellen var ferdig, men om jeg hadde hatt temperaturen p 8 hadde den nok blitt fortere ferdig. Det blir veldig lett svidd, s pass p hele tiden.

Hper jeg var flink nok til forklare.
Ha en fin sndags kveld, dere♥

Bianca

MIDDAGSTIPS

P OD-dagen lagde superkokken, meg, pizzasnurrer. S godt! Det kan jeg ikke huske sist gang jeg spiste.

S kanskje litt ekkelt ut p bilde, men det var godt... Jeg tok skinkebiter i halvparten, det synes jeg er best.

Oppskriften fant jeg p www.matprat.no

Ingredienser

  • 400gkjttdeig
  • 4ssolje
  • 1stkhakketlk
  • 2btfinhakkethvitlk
  • 1bokshakkedehermetiske tomater
  • 2sstomatpur
  • tspepper
  • 1tssalt
  • 1ssfrisk basilikum
  • ca.1dlvann
  • 5dlrevetmozzarellaeller Jarlsberg
  • Pizzadeig:
  • pkferskgjr
  • 3dllunkentvann
  • 2ssolje
  • ca.7dlhvetemel
  • tssalt

Slik gjr du

1. Rr gjr ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel strrelse.

2. Lag kjttsaus: Brun kjttdeigen i oljen p sterk varme i to omganger. Ha all kjttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett lk, hvitlk, tomater, tomatpur, salt, pepper og vann. La sausen smkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.

3. Kjevle deigen p et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smr kjttsausen utover og rull sammen deigen til en plse.

4. Skjr den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem p et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss p ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek p 225 C i ca. 15 minutter.

HVA SKAL DU HA TIL MIDDAG?

Cooking With Bianca - Eplekake

N har jeg nettopp laget en eplekake og jeg gleder meg til spise den! Eplekake er noe av det enkleste man kan lage at til og med jeg fr det til.

Ingredienser:

3 epler

3 egg

2 1/2 dl sukker

1 1/2 dl smeltet smr

1 dl melk

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ms sukker

1 ts kanel




1. Pisk eggedosis av egg og sukker


2. Bland sammen smeltet smr og melk, hva det i eggedosisen og bland godt. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rr det inn i kakerren. Skjr eplene opp i skiver.


4.Smr en kakeform, ca 24 cm og hell i kakerren. Legg over epleskivene og dryss p sukker og kanel. Steik kaken p 200*C, midterste rille i 40 min.

P dette bilde ser det ut som det er et spkelse i ovnen! Litt creepy, men det er bare meg folkens :*

Her er den ferdige kaken, den ser litt svidd ut p toppen men det gr s fint s.

Liker du eplekake?

Hva er din favorittkake?


designcreation

designcreation

16, Bergen

Bloggen handler for det meste om klr, DIY, beauty og inspirasjon.

Kategorier

Arkiv

hits